Egri Bikavér - czyli po węgiersku bycza krew - produkowane przez znaną winiarnię w mieście Eger. Jedno z najpopularniejszych i najlepiej sprzedających się win Węgierskich. Wino powstaje na bazie czterech popularnych szczepów winogron. Jest najciekawszym czerwonym winem węgierskim, bardzo popularnym na rynku polskim. Dominującym aromatem jest śliwka, która mieni się odcieniami jasnego rubinu. Posiada ciemnoczerwony ognisty kolor i lekko cierpki smak. Sprawdzi się w zestawieniu z czerwonymi mięsami, takimi jak dziczyzna czy wołowina.
Region: Eger Tarkanybor
Odmiany: Kekfrankos, Cabernet sauvignon
Alkohol: 12,5%
Smak: czerwone, wytrawne
Objętość: 1,5 l
Szczególnie polecamy do: pieczonej gęsi, łagodnych serów, mięs gotowanych, potraw z dziczyzny, gulaszu oraz pieczeni
Egri Bikavér - czyli po węgiersku bycza krew - produkowane przez znaną winiarnię w mieście Eger. Jedno z najpopularniejszych i najlepiej sprzedających się win Węgierskich. Wino powstaje na bazie czterech popularnych szczepów winogron. Jest najciekawszym czerwonym winem węgierskim, bardzo popularnym na rynku polskim. Dominującym aromatem jest śliwka, która mieni się odcieniami jasnego rubinu. Posiada ciemnoczerwony ognisty kolor i lekko cierpki smak. Sprawdzi się w zestawieniu z czerwonymi mięsami, takimi jak dziczyzna czy wołowina.
Region: Eger Tarkanybor
Odmiany: Kekfrankos, Cabernet sauvignon
Alkohol: 12,5%
Smak: czerwone, wytrawne
Objętość: 0,75 l
Szczególnie polecamy do: pieczonej gęsi, łagodnych serów, mięs gotowanych, potraw z dziczyzny, gulaszu oraz pieczeni
Egri Cabernet Sauvignon - to wytrawne czerwone wino węgierskie z regionu Eger. Wino posiada głęboki czerwony kolor oraz charakterystyczny, pikantny i owocowy smak. Złożone wino o aromatach owoców dzikiej róży, suszonych śliwek, wanilii z lekką nutą dębowych beczek.
Region: Eger Tarkanybor
Odmiany: Cabernet sauvignon
Alkohol: 12,5%
Smak: czerwone, wytrawne
Objętość: 0,75 l
Szczególnie polecamy do: czerwonych mięs, dziczyzny
Egri Chardonnay - wino białe wytrawne, mszalne. Wino produkowane jest według kodeksu prawa kanonicznego wyłącznie z dojrzałych winogron, które poddawane są naturalnemu procesowi fermentacji. Wino butelkowane jest na Węgrzech. Region: Eger, Węgry Odmiany: Chardonnay Alkohol: 12,5% Smak: białe, wytrawne, mszalne Objętość: 0,75 l Szczególnie polecamy do: -
Egri Kékfrankos - eleganckie wino o pięknej purpurowej szacie. Starzenie wina następuje w dębowych beczkach przez 15 miesięcy. Jest okrągłe i mocne, dojrzałe kwasy ładnie współgrają z aksamitnymi taninami. Zapach dojrzałych wiśni z subtelną nutką drewna i wanilii w tle.
Region: Eger, Węgry Odmiany: Kékfrankos Alkohol: 12,5% Smak: czerwone, półsłodkie Objętość: 0,75 l Szczególnie polecamy do: czerwonego mięsa
Egri Leanyka - wino białe, półsłodkie, mszalne. Wino produkowano jest według norm kodeksu Prawa Kanonicznego wyłącznie z dojrzałych winogron które poddawane są naturalnemu procesowi fermentacji. Wino butelkowane jest na Węgrzech. Region: Eger, Węgry Odmiany: Leanyka Temperatura: 12,5% Smak: białe, półsłodkie Objętość: 0,75 l Szczególnie polecamy do: -
Egri Merlot - to czerwone, naturalne półsłodkie wino z regionu Eger na Węgrzech. Jest to wino o wyjątkowo wyrazistej rubinowej barwie. W aromatach wyraźnie przebija się zapach lasu i dzikich owoców. W smaku dominują dżem ze śliwek i wiśnie. Wino o delikatnej kwasowości, dobrze zrównoważone. Region: Eger, Węgry Odmiany: Merlot Alkohol: 12% Smak: czerwone, półsłodkie Objętość: 0,75 l Szczególnie polecamy do: deserów, ciast
Egri Muskataly - wino produkowano jest według norm kodeksu Prawa Kanonicznego wyłącznie z dojrzałych winogron które poddawane są naturalnemu procesowi fermentacji. Wino butelkowane jest na Węgrzech. Region: Eger, Węgry Odmiany: Muskataly Alkohol: 12,5% Smak: czerwone, wytrawne Objętość: 0,75 l Szczególnie polecamy do: -
Egri Olaszrizling - Czysty i młodzieńczy Riesling z Egeru. Nuty cytrusowe o zróżnicowanym zapachu, łagodnej korzenności, świeżej kwasowości i długim finiszu.
Region: Eger, Węgry
Odmiany: Riesling Włoski
Alkohol: 12%
Smak: białe, wytrawne
Objętość: 0,75 l
Szczególnie polecamy do: -
Egri Pinot Noir - czerwone półsłodkie wino węgierskie, wytwarzane ze szczepu Pinot Noir uprawianego w winnicach Egeru .W smaku wyczuwalne dojrzałe czerwone jagody, malina, dzika róża, o pięknym rubinowym kolorze. Wino dobrze zbudowane z aksamitnymi taninami i długim finiszem.
Wino kilka miesięcy dojrzewa w węgierskich dębowych beczkach.
Region: Eger, Węgry Odmiany: Pinot Noir Alkohol: 12,5% Smak: czerwone, półsłodkie Objętość: 0,75 l Szczególnie polecamy do: cielęcina, wieprzowina, dziedzina, ryb (łosoś, tuńczyk). Polecamy do smażonych i pieczonych mięs oraz dojrzałych serów
Tokaji Aszú 4 puttonyos - najwyższej jakości słodkie białe wino. Postacie jagód aszú, beczki i starzenia się butelek stoją w uroczym wydźwięku w nosie tego antycznego złotego wina. Idealne połączenie idealnych komponentów.
Region: Tokaj, Węgry Odmiany: Furmint Alkohol: 12% Smak: białe, słodkie Objętość: 0,75 l Szczególnie polecamy do: połącz z ciastami bogatymi w smak, półtwardym serem i owocami. Spożywać w 10-12°C.